אבל, האירוע הגדול והמעניין מכולם יתקיים מחר ומחרתיים, במוזיאון להיסטוריה של המחשב בקליפורניה:
http://www.amiga30.com
באירוע יוצג מגוון עצום של מחשבי אמיגה ואביזרים נלווים (כולם מחוברים ועובדים), וגם פריטים נדירים מאוספים פרטיים של אנשים שלקחו חלק בפיתוח המחשב.
למשל, יוצג אב-טיפוס שמעולם לא ראה אור בעבר - היורש המיועד של האמיגה 1000 שפותח ע"י צוות אמיגה המקורי, אבל לבסוף נגנז ובמקומו יצאו האמיגה 500 ו-2000, שהיו זולים יותר ליצור ופותחו ע"י מהנדסי קומודור.
באירוע יופיעו בהרכב כמעט מלא מפתחי האמיגה המקוריים וגם מהנדסים של קומודור שעבדו על הפלטפורמה בהמשך.
בנימה אישית, ההיסטוריה שלי עם האמיגה קצת מוזרה.
ראיתי את המחשב בפעם הראשונה בשנת 1987, אצל חבר טוב ששידרג מהקומודור 64.
באותה תקופה הייתי ילד שמכור לקומודור 64. מאד אהבתי מה שראיתי, אבל ידעתי שאין סיכוי שיקנו לי אמיגה ולכן לא כ"כ התייחסתי.
בסוף שנות ה-90 נפלו לידיי מספר מחשבי אמיגה עם ערמות של משחקים ותוכנות, וביליתי תקופה קצרה בהתעסקות עם הפלטפורמה.
עברו כ-10 שנים עד הפעם הבאה שהוצאתי את האמיגה מהבוידעם, זה היה ב-2009 כשהייתי חצי שנה בבית בהתאוששות מניתוח.
חיפשתי תעסוקה והתחלתי להכנס ברצינות לעולם החומרה של האמיגה, עם החלטה להשיג דגמים שחסרים לי וגם להרחיב ולשפר את הקיימים.
בדיוק אז, נתקלתי במודעה של בחור בשם ז'קי, שהציע שרותי מכירה ותיקון של מחשבי אמיגה.
נפגשנו, והשאר הסטוריה.
בזכותו האובססיה שלי רק גדלה, וגם האוסף.
נכון להיום אני בעלים גאה של כמעט כל הדגמים שיצאו תחת השם אמיגה, חסרים רק שניים שגם הם יושלמו ביום מן הימים.
אז בהזדמנות זאת אני רוצה להודות שוב לז'קי, ולאחל לכל חובבי האמיגה עוד הרבה שנים של הנאה מהפלטפורמה המדהימה הזאת!