טלויזיה גדולה לגיימינג

דיונים על משחקים, אמולטורים וכל מה שקשור ברטרו גיימינג - ארקייד וקונסולות
Ax=Battler
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

טלויזיה גדולה לגיימינג

שליחה על ידי Ax=Battler »

אני רוצה לשתף אתכם במשהו: אני מחפש עכשיו לרכוש טלויזיה אליה אני אחבר מחשב ו XBOX.
מה שחשוב לי זה שני הפרמטרים העיקריים שקשורים בגיימינג שאותם השאיפה היא להוריד כמה שאפשר:
זמן תגובה (Lag) - כמה זמן עובר מהלחיצה על כפתור ועד שאתה רואה את האפקט על המסך. מסקירות שקראתי הבנתי שזמן ממוצע לפרמטר הזה הוא כ 60 מילי שניות. זה לא טוב, אני מחפש משהו בסביבות ה 20 מילי שניות.
מהירות מסך (Ghosting) - כמה זמן לוקח למסך לרענן את עצמו מפריים לפריים. זה אקוטי במיוחד במשחקי ספורט שבהם עם Ghosting גבוה רואים מריחות על המסך ושובלים אחרי אובייקטים בתנועה. ממה שהבנתי הזמן הממוצע לפרמטר הזה הוא כ 20 מילי שניות. זה גם לא טוב ואני מחפש משהו בסביבות ה 10 מילי שניות.

הנתונים השיווקיים שרשומים על המסכים בחנות בדרך כלל מדברים על 2 מילי שניות. וזה כמובן בולשיט שיווקי שלא שווה כלום. נתונים אמיתיים קשה מאד למצוא וכל אתר עורך את ההשוואה קצת אחרת ולכן גם המספרים שמקבלים מבדיקות מקצועיות אינם כל כך עקביים.

הדבר האחרון שאני רוצה זה להוציא 10 אלף ש"ח על טלויזיה דנדשה ולגלות מריחות מגעילות על המסך כשאני משחק ב XBOX.
מסתבר שהבולשיט וההטעיות לא מסתיימים רק במהירות המסך אלא גם בהחלקות התמונה (100Hz, 200Hz, 400H וכד'). מסתבר שכל מספר מעל 100Hz הוא פשוט משחק באלגוריתם עיבוד התמונה של הטלויזיה ולהחלקות המלאכותיות האלה יש מחיר והוא מריחות על המסך. לכן, לגיימינג מומלץ לבטל את כל ההחלקות המלאכותיות הללו. מה שהופך את ה"פיצ'ר" הזה למיותר לחלוטין!

עוד גיליתי שיש דגמים שבהם אתה לא באמת יודע מה אתה מקבל מבחינת הפאנל הפנימי בטלויזיה. יש כמה סוגים של פאנלים של LCD כמו IPS ו MVA ובנוסף יש כמה סוגי פאנלים גם בטלויזיות פלאזמה. החברה הכי גרועה היא סמסונג שבחלק מהדגמים שלה אתה לא יודע אם אתה מקבל IPS (שהוא מהיר יותר ויותר מותאם לגיימינג) או MVA (שהוא יותר מדוייק בצבעים שלו אך משמעותית יותר איטי). זו עובדה מטרידה במיוחד: אתה מוציא יותר מעשר אלף ש"ח על טלויזיה ומגלה כל מיני "הפתעות". ולך אחר כך תריב עם החנות או היבואן. אז למרות שהטלויזיות של סמסונג מקבלות ציונים גבוהים בסקירות ברחבי האינטרנט אני פשוט נמנע מלרכוש אחת כזאת כי אני לא רוצה להמר על איזה פאנל אני אקבל.

בקיצור, בלאגן אחד גדול. אני מת להריץ את האקסבוקס על 55 אינץ' בסלון אבל מפחד להתבאס.
יש למישהו המלצות/ עיצות בעניין?
jackiabu
מאסטר
מאסטר

Re: טלויזיה גדולה לגיימינג

שליחה על ידי jackiabu »

ההיתי ממליץ לך לבדוק את הדגמים האחרונים של פנסוניק. אבל רק פלזמה, לא חלילה LCD או LED
אגב יש מבצעים לא רעים בכלל, לגבי הפלזמות. וכולם אגב FULL HD

אני יש לי בסלון פלזמה פנסוניק 42' מלפני 3 שנים, והיא לא FULL HD רק HD READY,ואני פשוט מתענג על האקסבוקס ,סרטים,ולאפטופ גם.
המריחות שאתה מדבר עליהם. ראיתי את זה רק על מסכי LCD ושלא נדבר על שאר הדברים הגרועים כמו זווית צפייה ועוד...
dj_anubis
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי dj_anubis »

סתם רעיון...נראה לי לגיטימי לגמרי לבוא עם אקסבוקס לחנות ולבקש לחבר אותו ל2-3 טלויזיות בתצוגה, אתה לא קונה טלויזיה ב1000 שקל, לדעתי החנות חייבת להסכים וחנות טובה תגלה הבנה, עדיף כמובן לבוא כשממש אין עומס, אני חושב שחנויות קטנות יותר יזרמו איתך
jackiabu
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי jackiabu »

dj_anubis כתב:סתם רעיון...נראה לי לגיטימי לגמרי לבוא עם אקסבוקס לחנות ולבקש לחבר אותו ל2-3 טלויזיות בתצוגה, אתה לא קונה טלויזיה ב1000 שקל, לדעתי החנות חייבת להסכים וחנות טובה תגלה הבנה, עדיף כמובן לבוא כשממש אין עומס, אני חושב שחנויות קטנות יותר יזרמו איתך

רעיון ענק!!!
R A V E N
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

שליחה על ידי R A V E N »

טוב באטלר אני רוצה קודם כל להגיד לך שטוב מאוד שאתה יודע את הדברים האלה. תמיד טוב לדעת את זה

אבל הנתונים "היבשים" האלה תיקח בערבון מוגבל
במסכים איכותיים וחדשים של חברות כמו שארפ,פיליפס,סמסונג.....(אני מדבר על יותר מ6-7 אלף שח) אתה לא תראה שום LAG והמוסג GHOSTING זה מלפני 5 שנים. שטויות לגמרי. מסכים כבר התקדמו לרמה מספיק גבוהה בשביל שתראה מדהים משחקים וסרטים

עכשיו כל הבולשיט של פאנלים , IPS,MVA,PVA..... זה גם צריך לקחת בערבון מוגבל.
תהיה בטוח שיהיו מקרים שדווקה בפאנל שנחשב לפחות איכותי, תראה יותר טוב ממסך אחר עם איזה IPS
עזוב , באמת שזה הכל בולשיט. גם אני כמוך פעם כשהתעסקתי עם מסכים הרבה , הייתי חי בסרט הזה
עד שכמה פעמים הגעתי למצבים שמסכים מעפנים שהיו לי, הציגו איכות תמונה יותר טובה ממסכים עם פאנלים של כל מיני IPS ושל קצב רענון הרבה יותר נמוך. על תאמין לנתונים האלה בכלל!
יש לי היום מסך מחשב של DELL עם פנל IPS שנחשב למצויין. ולדעתי הוא נותן איכות תמונה קצת פחות טובה מאיזה סתם מסך LCD של סמסונג מלפני שנים שהיה לי.

מה שאני ממליץ לך זה באמת לבדוק את העניין של הפלזמות.
כי באמת יש פלזמות מאוד איכותיות היום, עם FULL HD והכל. כמובן לא שטויות של 3-4 אלף
וגם פשוט לבדוק קצת על מסכי LCD איכותיים שיש בארץ ואחרי שתראה קצת בארץ , לקרוא אליהם קצת באתרים מחו"ל
איך הם בגיימינג, והכל.

http://www.avforums.com אתר מאוד מקצועי שאפשר לקרוא שם המון בפורומים וגם תמיד אפשר לשאול שאלות.
וכמובן אתר-פורום משלנו ששם גם אנשים מקצועים ואיכותיים שתמיד יכולים לעזור ולהמליץ http://www.hometheater.co.il
בזכותם אני קניתי כבר שתי מסכים במשך5-6 שנים אחרונות ואני מאוד מרוצה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... wforum&f=2

המצלה אישית שלי - לך על מסכי פיליפס! מסכים מדהימים.
קניתי את שלי ב2009 , אחרי בדיקות של חודשים (פיליפס 42 אינץ' דגם 8404) וזה מסך מדהים ביותר
לא מתחרט לרגע! לא נהנתי בחיים ככה עם המשחקי XBOX-PS3 וצפיה בסרטי FULL HD
אני משחק המון ורואה המון סדרות וסרטי HD (רואה רק סרטי FULL HD 8-) ) וזה נראה פשוט מדהים!
למסך שלי יש גם תאורת אמבילייט שזה מנורות לדים בנויים בתוך המסגרת של מסך מאחורה. וכל פעם זה נדלק בצבע לפי מה שרואים במסך. זה ממש מגניב במיוחד כשמסך תלוי על הקיר ובמיוחד במשחקי וידאו
עוד שתי חברים שלי קנו את המסך הזה גם לגיימינג ועד היום הם מתלהבים ממנו. גם אבא שלי שקנה אותו, נדהם כל פעם מהאיכות בסרטי HD
וכן 100HZ עדיף לבטל במשחקים. דווקה בסרטים אני מאוד אוהב את "אפקט אופרת סבון" שה100HZ עושה.
היום נדמה לי יש איזה מסך מטורף של פיליפס מסדרה 9. אני בטוח שפה תוכל למצוא עליו מידע ובכלל..
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... wforum&f=2

הנה אפקט של תאורת אמבילייט הזה שצלמתי לפני שנים
תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

אז פחות תתעסק בIPS וקצב רענון... ופשוט תקרא קצת ביקורות והמלצות על מבכים איכותיים לגיימינג ולסרטים
מה שכן לפני כמה שנים שמעתי משהו שהיו קצת LAGים במסכי LED. אבל בטח מאז זה כבר השתפר לרמה נורמלית
אז אולי באמת כדאי לך לבדוק את העניין במסכי LED
תמונה
Ax=Battler
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

R A V E N כתב:המצלה אישית שלי - לך על מסכי פיליפס! מסכים מדהימים.
קניתי את שלי ב2009 , אחרי בדיקות של חודשים (פיליפס 42 אינץ' דגם 8404) וזה מסך מדהים ביותר
רשמתי לעצמי. באמת הפיליפס 7606 עושה רושם של מסך מצויין. רק שהמחיר הוא מעל 11,000 ש"ח.. חריגה רצינית מהתקציב..
Ax=Battler
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

jackiabu כתב:
dj_anubis כתב:סתם רעיון...נראה לי לגיטימי לגמרי לבוא עם אקסבוקס לחנות ולבקש לחבר אותו ל2-3 טלויזיות בתצוגה, אתה לא קונה טלויזיה ב1000 שקל, לדעתי החנות חייבת להסכים וחנות טובה תגלה הבנה, עדיף כמובן לבוא כשממש אין עומס, אני חושב שחנויות קטנות יותר יזרמו איתך
רעיון ענק!!!
זה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות.
jackiabu
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי jackiabu »

Ax=Battler כתב:
רשמתי לעצמי. באמת הפיליפס 7606 עושה רושם של מסך מצויין. רק שהמחיר הוא מעל 11,000 ש"ח.. חריגה רצינית מהתקציב..

אני חושב שקצת נסחפתם אם המחירים האלה. אני מביא לך אחלה פלזמה או לד ב- FULLHD ב7000 ש"ח
מקסימום. נכון שאולי הדגם של הפליפיס רואים מעולה, אבל לפי דעתי ההבדל באקסבוקס, היה לא משמעותי.
אולי בסרטים...אבל גם זה אני בספק! אלה אם כן יש לכם עודף כסף...
R A V E N
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

שליחה על ידי R A V E N »

jackiabu כתב:
Ax=Battler כתב:

אני חושב שקצת נסחפתם אם המחירים האלה. אני מביא לך אחלה פלזמה או לד ב- FULLHD ב7000 ש"ח
מקסימום. נכון שאולי הדגם של הפליפיס רואים מעולה, אבל לפי דעתי ההבדל באקסבוקס, היה לא משמעותי.
אולי בסרטים...אבל גם זה אני בספק! אלה אם כן יש לכם עודף כסף...
דווקה אני דיברתי על טווח של 6-7 אלף. יש אחלה מסכים במחירים האלה.
גם את הפיליפס שלי קניתי בסביבות 7 אלף ואבא שלי שקנה אותו אחרי חצי שנה + , לקח אותו כבר ב6+ אלף
בדרך כלל מסכים מסדרות כאלה לא יורדים פחות מזה.
אבל בעצם נזכרתי שאתה מחפש מסך יותר גדול משלי(42) אז כמובן תצפה למחירים גבוהים יותר אם אתה רוצה מסכים באמת איכותיים

בכל מקרה באטלר אני שוב מאוד ממליץ על פיליפס כי הוא נותן צבעים מאוד טובים וחיים.
סמסונג לדוגמה לדעתי נותן צבעים הרבה פחות אמיתיים ולפעמיים יש לו אדום מאוד מוגזם
אם תכנס לחנות , אתה בדרך כלל תשים לב לאיכות תמונה מעל אחרים בפיליפס, שארפ ואני לא בטוח שיש אותם היום בארץ , אבל פעם במסכי היטאצ'י גם הייתה תמונה מדהימה בהשוואה לאחרים
תמונה
Ax=Battler
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

jackiabu כתב:אני חושב שקצת נסחפתם אם המחירים האלה. אני מביא לך אחלה פלזמה או לד ב- FULLHD ב7000 ש"ח
R A V E N כתב:אבל בעצם נזכרתי שאתה מחפש מסך יותר גדול משלי(42) אז כמובן תצפה למחירים גבוהים יותר אם אתה רוצה מסכים באמת איכותיים
אני מחפש טלויזיה גדולה - לפחות 55"

כרגע אני מתלבט בין שלוש הטלויזיות הבאות:
פלאזמה פנאסוניק 55ST30 כ 11,000 ש"ח
לד LG 55LW651 כ 13,000 ש"ח
לד פיליפס 55PFL7606 כ 11,000 ש"ח

קיימת גם פשרה קטנה בדמות מסך לד מצויין משנה שעברה LG 55LX6500 כ 10,000 ש"ח.

כפי שאתם רואים אני עדיין לא החלטתי..
שלח תגובה