עזרה בקניית מחשב בסיסי לאמולטורים

דיונים על משחקים, אמולטורים וכל מה שקשור ברטרו גיימינג - ארקייד וקונסולות
dj_anubis
מאסטר
מאסטר

עזרה בקניית מחשב בסיסי לאמולטורים

שליחה על ידי dj_anubis »

אוקיי חברים
אני צריך להתייעץ איתכם לגבי משהו

אני רוצה לקנות מחשב נוסף הוא מחשב משני שאמור להתחבר לטלויזיה בסלון
המחשב מיועד ל:
MAME
(לא למשחקים תלת מימדיים שלו, ארקייד פשוט FINAL FIGHT X-MEN STREET FIGHTER III וכו' דו מימד! בעיקר!)
SEGA GENESIS - KEGA FUSION
SNES - SNES9X
NES - FCEULTRA

אלה האמולוטורים שאני משחק בהם 99% מהזמן שאני כבר יושב לשחק
המחשב לא מיועד למשחקים חדשים, יהיה נחמד אם PES יעבוד אבל זה לא קריטי

אינטנרנט
אופיס
סרטים

הייתי רוצה שתעזרו לי להרכיב מפרט למחשב כזה, בנוסף מה אתם חושבים על המחשבים שבקישור הבא: אני מדבר על השניים האחרונים, האם הם יענו על הדרישות?

בכל מקרה אני יגדיל את הזכרון לשני ג'יגה, ואני חושב בכל זאת לשנות את הכרטיס מסך לאיזשהו NVIDIA יעזור מאוד אם תמליצו לי על כרטיס

אני מדגיש שזהו מחשב משני בלבד! שמיועד רק לצרכים הנ"ל, אין לי שום כוונה להתפרע עם הכסף פה אני חושב ש1500-1800 אמורים להספיק

סוגיה נוספת היא מקלדת ועכבר, מאחר והמחשב הזה יושב בסלון הייתי רוצה לקנות מקלדת אלחוטית ועכבר אלחוטי
כיום יש לי מקלדת של מיקרוסופט אלחוטית שעובדת מצוין וגם מעוצבת לא רע, אבל העכבר שקיבלתי עם הסט הזה היה קטסטרופה ומהר מאוד החזרתי אותו לקופסא, ראיתי אחר כך שיש תגובות נוראיות על העבר הזה

אם תוכלו להמליץ לי גם על סט מקלדת ועכבר אלחוטי, ואני מעדיף שההמלצה במקרה הזה באמת תתבסס על ניסיון אישי שלכם ולא על שמועות
תודה מראש...
נערך לאחרונה על ידי dj_anubis ב 13 אוקטובר 2010, 20:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.
R A V E N
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

Re: עזרה בקניית מחשב בסיסי לאמולטורים

שליחה על ידי R A V E N »

מה 1500 שח??? אתה בסדר?!?!?
אלף שקל זה יותר מדי, יעבוד לך פיקס!!
כשיהיה בבית , נעשה לך איזה מפרט
תמונה
R A V E N
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

שליחה על ידי R A V E N »

תמונה

המפרט מ http://www.ksp.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;

זה יספיק לך בהחלט!
בקשר לסרטים, אז אם יש לך LCD ואתה מתכוון לראות סרטי HD , זה כבר צריך לבדוק
תן לי לבדוק אצל הורים שלי, כי בניתי להם מחשב מאוד זול לסלון לפני איזה שנה והוא מריץ סרטי FULL HD כמו כלום. אני לא זוכר אבל אם הכרטיס מסך שלהם הוא גם GMA X4500
אבדוק לך אם תגיד לי שזה גם לסרטי HD

היום לא צריך מחשב יקר בשביל להריץ רוב הדברים.
בניתי לאח הקטן של אשתי מחשב ב2000 שקל, שמריץ כל המשחקים חדשים כולל קרייסיס וגם GTA4

גם לי יש בסלון מחשב שקניתי ב1600 שקל לפני שנה וחצי שמריץ כל המשחקים וסרטי FULL HD
וכמובן כל האמולטורים!
מגניב לשחק פיינל פייט על מסך 42 :D
תמונה
R A V E N
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

שליחה על ידי R A V E N »

בקשר למקלדת אלחוטית ועכבר.
אני מכיר את החבילה של מיקרוסופט וגם לדעתי העכבר לא משהו שם. קניתי כזה לסלון של הורים והעכבר על הפנים.

לי יש בסלון כבר שנתיים מקלדת ועכבר Logitech Cordless Desktop EX110
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=372065" onclick="window.open(this.href);return false;

פשוט תענוג! מאוד מאוד ממליץ. מגיב טוב, לא צריך לשים את העכבר ממש מול המקלט כמו במיקרוסופט.
ואני בקושי מחליף לו סוללות. (טוב כי זה בסלון, וכמה כבר משתמשים בסלון בעכבר ומקלדת)
תמונה
allmog
מומחה
מומחה

שליחה על ידי allmog »

R A V E N כתב:תמונה

המפרט מ http://www.ksp.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;

זה יספיק לך בהחלט!
בקשר לסרטים, אז אם יש לך LCD ואתה מתכוון לראות סרטי HD , זה כבר צריך לבדוק
תן לי לבדוק אצל הורים שלי, כי בניתי להם מחשב מאוד זול לסלון לפני איזה שנה והוא מריץ סרטי FULL HD כמו כלום. אני לא זוכר אבל אם הכרטיס מסך שלהם הוא גם GMA X4500
אבדוק לך אם תגיד לי שזה גם לסרטי HD

היום לא צריך מחשב יקר בשביל להריץ רוב הדברים.
בניתי לאח הקטן של אשתי מחשב ב2000 שקל, שמריץ כל המשחקים חדשים כולל קרייסיס וגם GTA4

גם לי יש בסלון מחשב שקניתי ב1600 שקל לפני שנה וחצי שמריץ כל המשחקים וסרטי FULL HD
וכמובן כל האמולטורים!
מגניב לשחק פיינל פייט על מסך 42 :D
מפרט כזה אמנם יחזיק טוב את הדרישות שלו, אבל אני לא מבין למה לקנות מחשב חדש עם מארז וספק ג'נריים ועוד מחנות עם מוניטין מעורער יחסית כמו KSP?
ובקשר לEX110, יש לי את הסט ואני משתמש בו בשימוש שוטף(במקלדת לפחות, מהעכבר נמאס לי והחלפתי לפני כחודש וחצי) המקלדת באמת מחזיקה טוב, אבל העכבר נגמר ממש מהר. עדיף לקנות סט חדש יותר בתקציב דומה שיתן זמני סוללה טובים יותר(אתן המלצה למפרט ולסט אחר מחר כי כרגע כבר מאוחר לי מדי)
אבל שוב, כמו שאמרתי המפרט של רייבן כן מספיק מבחינת דרישות וביצועים אבל לדעתי מבחינת אמינות לא כל כך
R A V E N
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

שליחה על ידי R A V E N »

allmog כתב: מפרט כזה אמנם יחזיק טוב את הדרישות שלו, אבל אני לא מבין למה לקנות מחשב חדש עם מארז וספק ג'נריים ועוד מחנות עם מוניטין מעורער יחסית כמו KSP?
ובקשר לEX110, יש לי את הסט ואני משתמש בו בשימוש שוטף(במקלדת לפחות, מהעכבר נמאס לי והחלפתי לפני כחודש וחצי) המקלדת באמת מחזיקה טוב, אבל העכבר נגמר ממש מהר. עדיף לקנות סט חדש יותר בתקציב דומה שיתן זמני סוללה טובים יותר(אתן המלצה למפרט ולסט אחר מחר כי כרגע כבר מאוחר לי מדי)
אבל שוב, כמו שאמרתי המפרט של רייבן כן מספיק מבחינת דרישות וביצועים אבל לדעתי מבחינת אמינות לא כל כך

עזוב נו זה ממש שטויות כל הבולשיט של הספקים ושל מארזים.
כן יש לי ספק כוח באחד מחשבים של זלמן שעלה לי איזה 450 שקל בזמנו. וגם יש לי במחשב אחר בסלון ספק כוח הכי מעפן שיכול להיות. והוא שם כבר שנתיים , עובד כמו גדול עם סרטי FULL HD שאני רואה באופן קבוע.
אם זה לא למשחקים כבדים (שאני גם לא בטוח אם באמת הספק היקר של זלמן שקניתי מצדיק את הקניה) אז אין בזה שום צורך. שנים שיחקתי עם ספקים של 100+ שקל ועבד לי כל אחד לפחות שנתיים +
אני לא מומחה הכי גדול במחשבים אבל בניתי לקרובים ולחברים המון מחשבים. שנים הם עובדים ללא שום בעיות.
והסיבה לזה שאם בן אדם מבקש ממני מחשב רק לאינטרנט (כן יש לי איזה דוד כזה :)) אז אפשר להביא לו מחשב הכי זול שאפשר (אפילו פחות מ100שח אם יש כזה).
ואם מבקשים מחשב לסרטים אז ב1500 שקל או אפילו בקצת פחות ,אתה מסדר לו סופר מחשב
פעם הייתי חי בסרט של חלקים איכותיים ומפרטים גדולים. הגעתי למסכנה שזה שטויות אבל ממש שטויות.
אם אתה לא איזה גרפיקאי או גיימר כבד ביותר שחייב משחקים עם 100 פריימים לשניה, אתה יכול להסתפק במחשב של 2000-2500 שקל ולשחק במשחקים הכי חדשים ולראות סרטים באיכות הכי גבוה. וכל זה בלי שום תקלות של ספקים ;)

בקשר לחנות KSP, אז היא חנות כמו כל חנות. כמו IVORY וכל חנות בסיגנון, שזה חנויות הזולות ביותר בשוק. מחירים מעולים ושירות לא הכי הכי.
אני מעדיף זול, כי אם כל המשחבים שהיו לי , כמעט ולא היו לי תקלות איתם. אין לי צורך בשירות שלהם, זה לא פלייסטיישן או 360 עם תקלות.
ודרך אגב מה זה שירות גרוע? אז כן אחרי כמה ימים אם תרצה להחזיר משהו , יעשו לך סרטים. אבל לדוגמה בעיה בהרדיסק או דברים חומרתיים בדרך כלל אם יש לך אחריות אז או יתקנו לך תוך איזה שבועיים או יחליפו על המקום או עד שבועיים. מנסיון שלי ושל חברים. פעם מסכים שהיה להם שירות הרבה יותר גרוע

בקשר לEX110 אין לי מה להגיד. בטוח יש דברים טובים. אמרתי רק מנסיון אישי שלי וזה שזה נמצא אצלי בסלון, שבעצם זה אומר שאני בקושי משתמש בעכבר ומקלדת (אתה יודע להכנס לתיקיה ולבחור סרט או לבחור אמולטור ומשחק) על תשכח שהוא כולא צריך את זה לסלון לאמולטורים.
ושוב בטוח יש דברים יותר טובים מEX110, לא מתווכח עם זה. אין לי בזה שום ידע חוץ מנסיון עם המוצר שיש לי

dj_anubis הכל תלוי רק בך :) אם אתה אוהב יותר לקנות דברים איכותיים ומוכן לשים עוד טיפה אז זה משהו אחר. אבל אם אתה רוצה פשוט מחשב ללשחק באמולטורים. זה יותר ממספיק ולא צריך יותר מזה. יחזיק לך שנים!
תמונה
dj_anubis
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי dj_anubis »

אני מעונין שכל ההוצאה תיגמר גג ב1500-1800 שקל
שזה כולל גם המחשב וגם מקדלת אלחוטית ועכבר אלחוטי (נדמה לי שבדרך כלל המקלדת באה בסט עם עכבר)

בקיצור מה לקנות, RAVEN בוא ניקח גם אופציה לHD למרות שאני לא טיפוס של חולה סרטים (לא זוכר מתי ראיתי סרט פעם אחרונה ובטח שלא בHD) בוא נראה בכמה זה ייקר?

תעזרו לי להגיע להחלטה אמרתי קודם המחשב לא מיועד לתלת מימד כל כך אבל אני כן רוצה שMAME וכל מה שדיברתי עליו יעבוד מעולה!
eric
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי eric »

בכל אופן אתם יודעים אמולטורים ודו מימד הם דיי סבבה אבל.... תמיד אבל חחחח

יום יבוא ותרצה להריצ מישחקים קצת יותר משוכללים ואז תיתקל בבעיה

חוצ מיזה מי שמכיר את ה-MAME יודע שכל חודש חודשיים מיתחדש וגם כל הפלאגים והלגים שלו ואז פיתאום מיס פאק מן בקושי זז עם רטטים בכרטיס קול... מה שאני מציע זה לקנות מחשב דואל קור לפחות שיספיק לך לעוד שנתיים כמו חדש :twisted:
ליעוצ והכוונה

eric
03-6165937 052-7476260
R A V E N
אדמין
אדמין
יצירת קשר:

שליחה על ידי R A V E N »

dj_anubis כתב:אני מעונין שכל ההוצאה תיגמר גג ב1500-1800 שקל
שזה כולל גם המחשב וגם מקדלת אלחוטית ועכבר אלחוטי (נדמה לי שבדרך כלל המקלדת באה בסט עם עכבר)

בקיצור מה לקנות, RAVEN בוא ניקח גם אופציה לHD למרות שאני לא טיפוס של חולה סרטים (לא זוכר מתי ראיתי סרט פעם אחרונה ובטח שלא בHD) בוא נראה בכמה זה ייקר?

תעזרו לי להגיע להחלטה אמרתי קודם המחשב לא מיועד לתלת מימד כל כך אבל אני כן רוצה שMAME וכל מה שדיברתי עליו יעבוד מעולה!
אני אבדוק אצל הורים, כי נדמה לי יש להם אותו כרטיס מסך. אם כן אז אתה לא צריך יותר מהמפרט שהבאתי.
תמונה
dj_anubis
מאסטר
מאסטר

שליחה על ידי dj_anubis »

אוקיי אז ככה, חברים בואו נעשה סדר כי אני מתחיל ללכת לאיבוד (באמת המון תודה על התגובות המהירות והאיכותיות :P )
אני אשאל את השאלות בצורה מסודרת וננסה להתקדם

קודם כל הערות:
לגבי MAME
אני לא מתכוון לעדכן את MAME בזמן הקרוב, כבר מזמן הגעתי למצב שאין לי שום כוונה לעדכן
ברגע שמורידים את הסט השלם של MAME והוא עובד, באמת שאין שום סיבה לעדכן, הגרסה שיש לי היא מלפני שנה פלוס או שנתיים עובדצת מעולה, מריצה את כל המשחקים שאני רוצה ובאמת שאין לי שום צורך לעדכן
ההבדלים כל כך מזעריים פעם בכמה זמן אולי מוסיפים משחק של איזה 50K שאף אחד גם ככה לא מכיר או שסתם הופכים את כל הMAME לכבד יותר
שורה תחתונה אני לא מתכוון לעדכן את MAME אני פשוט אני עושה COPY PASTE מהמחשב שלי וזהו

לגבי סרטים HD
באמת באמת שלא כזה אכפת לי מזה, ואני לא רוצה להשקיע עוד כסף, אני בהחלט מסתפק בסרטי DVD רגילים, כמו שאמרתי אני לא טיפוס של סרטים.

שאלה מספר 1:
לגבי מקלדת ועכבר אלחוטי
אני צריך דגמים של מקלדת ועכבר אלחוטי, (מאחר ואני יקנה כנראה בKSP יהיה נחמד אם זה קיים אצלהם, לא קריטי..)
http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03&cat=2" onclick="window.open(this.href);return false;
במיקרוסופט הבעיה הכי גדולה שהייתה בעבר היא שהגלגלת פשוט לא עבדה, ליתר דיוק היא עבדה בצורה דפוקה לגמרי שאין שום מצב שבן אדם שפוי יוכל לעבוד איתה

הרדיסק 320 GB נראה לי מספיק, לצרכים האלה אולי אני יקח 500 GB
זכרון אני אקח 2 GB

שאלה מספר 2:
לגבי מעבד אני מסכים עם אריק, אני גם חושב על CORE2DUO

שאלה מספר 3:
לגבי כרטיס מסך:
תנו לי בבקשה שלושה חלופות
חלופה אחת שתריץ את מה שביקשתי

חלופה שניה שתריץ גם את האם זה יריץ גם את PRO EVOLUTION, STREET FIGHTER 4??

חלופה שלישית שתהיה מסוגלת להריץ גם משחקי תלת מימד SHOOTER-ים למינהם וכו'...(זאת החלופה הכי פחות רלבנטית, אין לי כוונה להשקיע סכום גדול)

אני יודע שבגדול השאלה של המלצה על מחשב היא שאלה דיי גדולה, ומהר מאוד מתגרים לכיוון של, עזוב בוא נשקיע שיהיה לנו מחשב שיספיק לאורך זמן וכאלה דברים. אני לא רוצה לעשות את זה אני רוצה את המחשב אמולטורים הבסיסיים, יהיה נחמד עם SF4, PES יעבדו זהו

אם תוכלו להגיד לי מה הסדר גדול של המחיר הכל כולל הכל זה יהיה מצוין

תשתדלו לענות לי על השאלות לפי הסדר, כדי שנוכל להתקדם
באמת המון תודה אני ממש מעריך את העזרה המהירה
שלח תגובה